sexta-feira, 17 de junho de 2011

Tiras de frango panadas / Pane de pui á casa



Ingredientes para 2 pessoas:

peito de frango
farinha
1-2 ovos
oleo para fritar
Para marinada:
açafrão ou paprika, salsa ou coentros , alho em pó, pimenta, sal, molho soja, badjak ( piri piri frito), oleo de sesamo e sumo de limão.

Preparação:

1) Corte o peito de frango em tiras.
Tempere e deixe marinar pelo menos 20 minutos.

2) Passe as tiras por farinha e depois por ovos batidos com pouco sal e salsa.

3)Frita-as em oleo bem quente e sirva .





PANE DE PUI Á CASA


ngrediente:
piept de pui
fãinã
optional pesmet si seminte de susan
ouã
Marinatã:
curcuma sau paprika
pãtrunjel sau coriandru
usturoi deshidratat
piper
sare
sos de soia
Badjak ( piri piri prãjit) sau sos piri piri de casã
sucul de la o lãmâie
ulei de susan


Mod de preparare:
Delicios la orice masã din zi, se poate folosi si la sandvici, cu maionezã si salatã.
Sos picant am pus foarte putin , cam jumãtate de linguritã de cafea.
În rest pt. marinatã, depinde de gustul fiecãrei persoane cât de condimentat sau nu; vã place.

1) Pieptul de pui se taie sire grosute.
Condimenteazã si lasã la marinat cel putin jumãtate de orã.

2)Trece sirele direct prin fãinã.

3) Bate ouãle cu putinã sare si verdeatã tocatã, si trece sirele.

4) Se pot trece prin pesmet si seminte de susan daca vã place.
Se prãjesc.

Merg cu salatã, cartofi sau orez.
Aperitive si sandviciuri.

Poftã bunã
Voteaza

Sem comentários:

Enviar um comentário