terça-feira, 14 de junho de 2011

Cotlete de porc în sos de mustar si smântânã

Ingrediente:
Pt. 2 pax:Pure de cartofi:500gr cartofi albi si sare groasa
2 linguri unt
1 galbenus.Piper
nucsoarã  .Optional cateva picaturi de suc de lamaie.2 cotlete de porc
2 linguri unt culinar sau 1 lingura margarina si 1 de ulei
4 dinti de usturoi pisat
1 lingurita caril indian
açafrao sau colorant alimentar pudra pt cine nu ii place caril
1dl brandy sau vin alb si 2dl smantana
1 lingura mustar.


Mod de preparare:
1)Cartofi se taie cuburi si se fierb in apa cu sare mare.Intre timp se condimenteaza cotletele cu sare,piper,usturoi granulat(optional)si cimbru sau alt condiment care va place.2)Cartofi fierti se scurg,se amesteca cu unt,lapte,galbenus,sare,piper,noz-moscada,la urma sucul de lamaie.3)Cotletele se prajesc la foc mediu,se adauga usturoiul si caril(colorantul),brandy sau vinul.Daca a-ti optat pt.vin puneti capac aprox.5 min,daca e brandy mai putin.Se pune smantana si se lasa la fiert pana se obtine un sos crema(depinde cat de gros va place),la sfarsit se adauga mustarul si se amesteca bine.Pofta buna!

Sem comentários:

Enviar um comentário