sábado, 5 de março de 2011

Snitele de vacã în sos de wiskey (Bifes de Vitela com Molho de Uísque)

Timp de preparare:
35 minute (complexitate redusa)                           
                                                                    
Ingrediente:
Pt. 4 persoane :
800 gr. snitele de vacã , am folosit Angus beef                     
sare si piper proaspãt mãcinate
3-4 linguri ulei de mãsline
1 pãhãrel de wiskey
3-4 cãtei de usturoi tocati
1 linguritã amidon de porumb ( maisena)
200 ml de apã
optional câteva ciuperci
rozmarin proaspãt
Pt. garniturã :
cartofi dulci


Mod de preparare:
1) Condimenteazã carnea proaspãtã cu sare si piper.
Pune la prãjit in uleiul de masline; eu am folosit ulei aromat cu foi de dafin, piper si usturoi.
2)Lasã foarte putin la prãjit pe fiecare parte, cât sã i-si schimbe culoarea si adaugã usturoiul si câteva ciuperci proaspete feliate optional.
3)Toarnã wiskey si lasã sã fiarbã ; adaugã maisena dizolvatã în apã. Condimentezã dacã mai este nevoie si lasã sã fiarbã amestecând încontinu, pânã se obtine un sos cremos.
(Atunci când prepar carne de vacã la tigaie sau grill prefer bucãti groase si înalte, dacã sunt prea subtiri vor iesi seci pt. cã se prãjesc repede).
4)Am servit cu cartofi dulci prãjiti dar merge si cu garniturã de orez.
Poftã bunã!

Sem comentários:

Enviar um comentário