segunda-feira, 14 de março de 2011

Salatã de vinete cu mãsline negre si anason la borcan



Timp de preparare:
50 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
2 vinete mari
2 linguri de sare
2 foi de dafin
100 ml. otet
100 gr. mãsline negre tocate
1 lingurã anason mãcinat
300 ml ulei de mãsline
1 lingurã oregano
4 cãtei de usturoi
piper boabe


Mod de preparare:
Aceastã salatã de vinete o putem servi cu un fel principal, deasemenea ca aperitiv sau decor...
1)Taie vinetele rondele fine, apoi din nou in sire.
Pune-le intr-un recipient si acoperã cu apã. Adaugã sarea si lasã la odihnit 5 min.
2)Pune la fiert. Scurge bine si lasã sã se rãceascã.
3)Transferã intr-un vas, peste ele pune foile de dafin, otetul, mãslinele, anasonul,uleiul de mãsline, oregano, usturoiul tocat si piperul.Amestecã bine.
Pune intr-un borcan sterilizat si rezervã la frigider.
Poftã bunã!

Sem comentários:

Enviar um comentário