quinta-feira, 3 de março de 2011

Pui cu mazãre în sos de Brandy

Timp de preparare:
35 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
1 pui tãiat în bucãti
50 gr. bacon
50 gr. cârnat (choriço)
3 linguri pastã de tomate
cartofii tãiati cubulete gros
mazãre congelatã
1 pãhãrel mic de Brandy
mentã tocatã
3 cãtei de usturoi tocati
pãtrunjel
ulei de mãsline
piper
sare
ouã
smântânã pt. gãtit optional


Mod de preparare:
1)Carnea de pui, baconul si cârnatul feliat se prãjesc în foate putin ulei de mãsline. Oricum va iesi multã grãsime din pui,cam 1-2 linguri de ulei este suficient.Se stinge cu Brandy.
2)Se adaugã cartofi si se condimenteazã.
Pune pasta de toamte, mazãrea si la urmã apã cãldutã cât vã place.
Portughezilor le place scãzutã, dar nouã ne place mai multã zeamã.
3)Se lasã sã fiarbã. Când este aproape gata se sparg ouãle, mai lasã putin si se ia de pe foc.
Eu am pus mentã proaspãtã si ia dat un gust foarte bun, dacã vã place puteti servi cu zeamã de lãmâie.
Poftã bunã!

Sem comentários:

Enviar um comentário