segunda-feira, 14 de março de 2011

Pere de Gãinã

Timp de preparare:
50 minute (complexitate redusa)
                           
                               

Ingrediente:
Aluat:
500 gr. fãinã
50 gr.unt
supã de gãinã
Umpluturã:
carne fiartã sau prãjitã de pasãre, chiar de porc sau vitã...
1 ceapã
3 cãtei de usturoi
2 linguri unt
2 rosii fãrã piele
1 linguritã cepsoarã tocatã
pãtrunjel
Pt. aluat pane:
fãinã, 2 ouã si pesmet
piper, nucsoarã, sofran,ervas provence (cimbrisor, oregano...)


Mod de preparare:
Aceste "peras" sau "coxas de frango" se gãsesc in toate patiseriile, barurile si supermarketurile din Portugalia, chiar si congelate.
De multe ori ne rãmâne carne din supã,la cuptor,grãtare...de porc, vitã, pui...si atunci fac "empadas"sau "peras" pt. noi în casã , ca aperitiv, micul dejun si chiar pt. prieteni la comandã.
Se pot umple doar si trece prin fãinã si congela!!!
1)Carnea se rupe în fire subtiri cu mâinile.
Usturoiul si ceapa tocatã se cãleste în unt pânã se înmoaie.
Adaugã rosiile tocate, cepsoara, pãtrunjel tocat, piper si la urmã carnea.
Nu am pus sare deoarece carnea era condimentatã (am fãcut gãinã la cuptor si mi-a rãmas pieptul).
2)Pune cca. 300 ml de supã (sau apã cu 1 cub knorr) si untul la fiert.
Când începe sã fiarbã, pune fãina si amestecã bine pânã se formeazã o minge care se dezlipeste usor de pe cratitã.
Dacã vi se pare cã mai trebuie supã sau apã fierbinte la acest aluat se poate pune oricând, aluatul seamânã cu cel de piuré.
Lasã sã se rãceascã.
3)Intr-o farfurie adâncã pune fãinã.
Trece mâinile prin fãinã si rupe bucãti , pune putinã umpluturã si închide aluatul dându-le formã de parã.
Trece-le prin fãinã, apoi prin ouãle bãtute si pesmet.
4)Dacã se prãjesc in tigaie, se pune mult ulei fierbinte, cât sã treacã peste ele, asa evitãm sã le întoarcem de multe ori, ca sã nu se rupã.
Se servesc decorate cu salatã de rucula si rosii cherry pt. o masã ca aperitiv.

Poftã bunã!

Sem comentários:

Enviar um comentário