segunda-feira, 14 de março de 2011

Pateu Picant din Delicii de Mare

Timp de preparare:
30 minute (complexitate redusa)                    

Ingrediente:
1 ambalaj Delicii de Mare (Surimi)
2-3 cãtei de usturoi
4 linguri pastã de tomate
50 gr. unt
sare, piper
sos picant piri piri, deshidratat sau tabasco
suc de lãmâie dupã gust
mini toste
pãtrunjel sau cepsoarã


Mod de preparare:
Delicii de Mare sau Surimi:
Surimi este un cuvânt de origine japonezã care se referã la produsul fãcut din peste cu carne albã.
De fapt este un amestec din peste cu amidon, albus de ou, sare, ulei vegetal, sorbitol, zahãr si proteine de soia.
Odatã procesat este împachetat si congelat.
Procesul a fost dezvoltat în Japonia cu 900 de ani în urmã si se foloseste pt. a face "kamaboko" (un ingredient comun gastronomiei japoneze, în special pt. supele cu fidea ca "Udon").
Procesul de industrializare a surimi a fost început în anul 1960 de cãtre Nishitani Eõsuke, pt. a procesa marile capturi de peste si revitaliza industria de peste japonezã.
Produsele de surimi sunt în general imitatii de fructe de mare. Multe companii produc paste de surimi pt. sandviciuri si hamburgeri.
Surimi cel mai cunoscut este "kanikama" sau "palitos de carangueijo" (betisoare de raci) contin de fapt: 75% peste oceanic pe nume "turbot" (Psetta maxima) cu fãini, albus de ou, chiar lapte uneori.
Partea roz este extras de ardei,iar când sunt de culoare portocalie contin colorantul E-102.
Este folosit deasemenea la rulourile Sushi.
Preparare:
1)Pãstreazã 2 bare de delicii de mare pt. decor.
Pune restul într-un pahar pt. blender, adaugã usturoiul, pasta de tomate si redu totul la pastã cu blenderul.
2)Adaugã untul si condimenteazã cu sare, piper, sosul picant si suc de lãmâie. Pune la rece.
3) Dacã îl servim ca aperitiv pe mini toste, se poate transfera pateul într-o formã proprie ( cu care se decoreazã torturile de exp.) si face diverse modele pe pâine. Se serveste ornat cu bucãtii de delicii si pãtrunjel.
Poftã bunã!

Sem comentários:

Enviar um comentário